Burg. Stulemeijerlaan 1
4611 EH Bergen op Zoom

Tel. 0164-210090

Column Uw Regio juli 2017

Highlights zomer 2017

 

Schrijf de aftrek gemengde kosten niet op de bv!

Drijft u naast uw bv ook een eenmanszaak? Probeer dan de gemengde kosten (dit zijn kosten van relatiegeschenken, representatiekosten, voedsel en drankkosten, congressen, seminars etc.) zoveel mogelijk op de eenmanszaak te schrijven. Sinds 1 januari 2017 zijn dit soort kosten in de eenmanszaak voor 80% aftrekbaar, terwijl deze in de BV voor 73,5% aftrekbaar zijn.

 

Let bij een smoelenboek op de wet van de privacy!

Veel ondernemers vinden het leuk om op de website hun medewerkers voor te stellen met een foto, naam en functie. Tevens plaatsen steeds meer bedrijven foto’s met interne opleidingen en bedrijfsfeesten op hun website of social media. De ondernemer dient hierbij wel rekening te houden met het portretrecht van de medewerker. Een werkgever mag niet zonder toestemming een foto van de medewerker online plaatsen. De toestemming kan vooraf geregeld worden in een arbeidsovereenkomst, echter kan een medewerker daar altijd op terugkomen. Let wel: De toestemming van een medewerker vervalt bij einde dienstverband. Als een medewerker uit dienst gaat, dient de foto dus van de website gehaald te worden.

 

Fiscaal vriendelijk: een barbecue voor het personeel!

De zomervakantie staat weer voor de deur! Wilt u als ondernemer de vakantie inluiden met een personeelsfeest? Geef een barbecue op het parkeerterrein of in de tuin bij uw bedrijfspand. Omdat de barbecue bij het bedrijfspand plaatsvindt, is er volgens de werkkostenregeling sprake van een verstrekking van een maaltijd op de werkplek. Voor de barbecue dient u alleen € 3,30 (normbedrag 2017 voor een kantinemaaltijd) als loon te belasten en dit bedrag onder te brengen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling. Alle kosten van de barbecue zijn voor u als ondernemer aftrekbaar en voor de medewerker is de barbecue gratis.

 

Mocht u vragen hebben over bovenstaande onderwerpen aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.