VMJ_header
Met deze nieuwsbrief informeren wij u over actualiteiten en ontwikkelingen die voor u van belang kunnen zijn. Wilt u hierover meer informatie of wilt u een ander onderwerp bespreken, neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Blog directeur accountancy Eric van Meel

Onze app is superhandig voor iedere ondernemer

Eric van Meel
Door de steeds verder oprukkende digitalisering van administratieve processen wordt de rol van mij en mijn collega’s steeds meer die van adviseur op administratief, fiscaal en bedrijfseconomisch gebied. Als accountant en fiscalist onderscheiden wij ons graag met persoonlijke aandacht voor onze klanten. In onze rol als kennisleverancier en vraagbaak voor ondernemers en bestuurders zoeken wij steeds naar nieuwe wegen om de doelgroep zo goed en compleet mogelijk te informeren. In dat opzicht is de Van Meel & Jonkers app een belangrijke tool.

Wat betekenen de Prinsjesdag-plannen?

Europese vlag
"Om vol vertrouwen naar de toekomst te kunnen kijken, moeten we daarom juist nu ons fundament versterken en reserves aanleggen. Zo werkt het kabinet aan een sterker Nederland van ons allemaal, voor ons allemaal. Voor nu, en in de toekomst", aldus Wopke Hoekstra, Minister van Financiën.

Op de derde dinsdag van september 2018 werden de Miljoennota, de Rijksbegroting en het Belastingpakket voor 2019 aangeboden aan de Tweede kamer. Lees op onze website wat Register Belastingadviseurs (RB) over deze plannen zegt.

Verscherpt toezicht op werken met zzp’ers

Sinds afgelopen zomer is het toezicht op werken met zzp’ers verscherpt. De Belastingdienst handhaaft nu bij alle kwaadwillenden en niet alleen bij de ernstigste gevallen. Als er sprake is van een (fictieve) dienstbetrekking, evidente schijnzelfstandigheid en opzettelijke schijnzelfstandigheid kan de Belastingdienst ingrijpen.

Lees onze tips voor als u een arbeidsrelatie met een zzp’er aangaat.

Even voorstellen

Onze nieuwe collega: Tom van Meel

Tom-van-Meel
Vanaf vandaag versterkt de 28-jarige Tom van Meel ons team. Na een eerdere stage en vakantiewerk binnen ons kantoor en een baan als senior financieel analist bij BDO wordt dit voor Tom een volgende stap in zijn loopbaan.

Onze nieuwe collega zal zich met name bezighouden met het verder digitaliseren van administratieve processen. Dat is echt een speerpunt voor de komende tijd. Daarnaast werkt Tom als toekomstig accountant mee aan de deskundige en persoonlijke dienstverlening voor onze klanten. Naast zijn werk is Tom sportief aangelegd.

Hij voetbalt, golft, is gek op wintersport en heeft op hoog niveau getennist. Hij is een echte teamplayer en vindt het een sport om klanten op administratief gebied zoveel mogelijk te ontzorgen. U gaat Tom de komende tijd vast persoonlijk ontmoeten.
VMJ_footer
facebook linkedin