VMJ_header

Wij wensen u het allerbeste!

Bij van Meel & Jonkers zijn wij continu bezig met het verbeteren van onze dienstverlening. Wij wensen onze klanten immers het allerbeste. Niet alleen voor het nieuwe jaar, maar het hele jaar door!
Blog Eric van Meel (directeur accountancy)

Uw accountant wordt businesscoach

Eric van Meel
Ja, u leest het goed. Ik krijg als accountant een nieuwe baan. Gekheid natuurlijk, want ik ben en blijf gewoon die oude vertrouwde accountant, waar u als ondernemer altijd terecht kunt voor financiële, administratieve en fiscale vraagstukken. Maar de rol van mij en mijn collega’s gaat wel veranderen. Als businesscoach gaan wij u vanuit Van Meel & Jonkers op een nog breder vlak ondersteunen, adviseren en begeleiden bij het optimaliseren van de bedrijfseconomische processen. Ik word dus een soort personal coach voor ondernemers.

Zet uw studerend kind op de payroll

Studeren
Hebt u als ondernemer een studerende zoon of dochter en moet u hem/haar maandelijks een flinke toelage verstrekken? Ga dan eens na of u uw kind niet op de payroll van uw bedrijf kunt zetten. Een passend baantje is snel gevonden en levert veel fiscaal voordeel op. Uw zoon of dochter kan – door de heffings- en arbeidskorting – een kleine 7.000,-- per jaar belastingvrij verdienen. En u kunt dat loon als bedrijfskosten opvoeren. Dat is een fiscaal aftrekbare studietoelage van bijna € 600,-- per maand. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Verhoging laag btw-tarief naar 9%

Studeren
Op 1 januari 2019 wordt als onderdeel van grote belastinghervormingen het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent verhoogd. Door consumptie en bepaalde diensten zwaarder te belasten en de belasting op arbeid te verlagen, moet werken meer gaan lonen. Het standaard btw-tarief blijft wel gewoon 21%. Als ondernemer dient u deze aanpassing natuurlijk door te voeren in uw facturatieprogramma en u dient uiteraard ook uw nettoprijzen tijdig te verhogen. Loopt u hierbij tegen problemen aan of heeft u vragen over de btw-verhoging, neem dan contact met ons op.

Digitaal factureren verder vereenvoudigd

De meeste ondernemers in Nederland zijn al geruime tijd overgestapt op het digitaal verzenden van facturen. Het Ministerie van Financiën heeft de regels voor het elektronisch factureren verregaand vereenvoudigd zodat eigenlijk niets u meer weerhoudt om te stoppen met papieren facturen. Maak nu de overstap naar digitaal factureren. Heeft u daarbij hulp nodig, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Aangepaste openingstijden

In verband met de feestdagen is ons kantoor van maandag 24 t/m woensdag 26 december en op maandag 31 december en dinsdag 1 januari gesloten.
Kerstwens
VMJ_footer
facebook linkedin