Burg. Stulemeijerlaan 1 4611 EH Bergen op Zoom Tel. 0164-210090


T. (Tom) van Meel
Senior assistent accountant
22 februari 2019

Automatische bankkoppeling met uw boekhoudpakket!

Het handmatig invoeren van af- en bijschrijvingen van de zakelijke bankrekening in het boekhoudpakket is anno 2019 echt niet meer nodig. Door de digitalisering is het mogelijk om de zakelijke bankrekening te koppelen met het boekhoudpakket. Bij een koppeling tussen de bankrekening en het boekhoudpakket worden dagelijks de mutaties die plaatsvinden op de desbetreffende bankrekening, verstuurd naar het boekhoudpakket. Van Meel & Jonkers zet de voordelen van een automatische bankkoppeling voor u op een rijtje.

Op dit moment zijn er 4 banken die een boekhoudkoppeling aanbieden, te weten ING, Rabobank (alleen professional pakket), ABN AMRO en KNAB. De koppeling is, met uitzondering van KNAB, gratis en kan eenvoudig worden gerealiseerd. Door in te loggen, kunt u de koppeling in enkele stappen eenvoudig zelf realiseren. Uiteraard assisteren wij u daar graag bij. Zodra de koppeling tot stand is gebracht hoeft u, mits alles werkt, nooit meer bankafschriften in PDF of ‘MT940-bestand’ aan te leveren. Wij willen benadrukken dat wij als accountant géén toegang hebben tot uw bank.

De boekhouding up-to-date

Uw boekhouding is altijd up-to-date. Door het feit dat dagelijks de bankmutaties worden verstuurd naar het boekhoudpakket kunnen wij dagelijks uw administratie bijwerken. Naast het feit dat dit u als ondernemer meer informatie geeft om beter te onderhandelen en te anticiperen op de toekomst, kunnen wij u ook beter adviseren op het financiële vlak.

Inzicht

U heeft geen omkijken meer naar uw bankmutaties en u heeft altijd een up-to-date overzicht in openstaande facturen en geboekte uitgaven.

Tijdsbesparing

Een bankkoppeling maakt het boekhouden makkelijker, want zodra er boekingsinstructies zijn aangemaakt, worden bankregels binnen het afschrift automatisch toegewezen aan de juiste posten. Het afschrift hoeft alleen nog maar gecontroleerd te worden en vervolgens direct ingeboekt in de financiële administratie.

Meer overzicht

Natuurlijk kunt u ook goede overzichten maken als u al uw betalingen handmatig ordent. Maar als dat al automatisch gaat, hebt u meer tijd over voor het grote plaatje. Elke dag krijgt u de laatste gegevens in uw boekhouding.

Wij helpen u graag!

Kortom, heeft u nog geen automatische bankkoppeling, maar wilt u wel altijd up-to-date zijn en meer tijd hebben om te ondernemen? Neem dan contact met mij op. Ik help u graag om deze handige koppelingen tot stand te brengen!

Lees alle blogs van T. (Tom) van Meel

» Automatische bankkoppeling met uw boekhoudpakket!

« Terug naar blogs

© 2019 Van Meel & Jonkers | Privacybeleid - Cookieverklaring
Van Meel en Jonkers

Van Meel en Jonkers