Burg. Stulemeijerlaan 1 4611 EH Bergen op Zoom Tel. 0164-210090


Drs. C.W.L.M. (Eric) van Meel AA
Directeur accountancy
23 november 2018

Missie & Visie zijn essentieel voor succesvol ondernemen

Ik kom het vrijwel dagelijks tegen. Ondernemers die vol overgave een eigen bedrijf beginnen en die er al snel achter komen dat er blijkbaar meer nodig is dan alleen een idee om succesvol en toekomstgericht te ondernemen. Als u niet helder hebt wat het bestaansrecht is van uw bedrijf, waar u naar toe wil en hoe u dat denkt te bereiken wordt het lastig, zo niet onmogelijk, om een bedrijf met een mooie toekomst op te bouwen. Een duidelijke missie en visie is daarom onmisbaar voor elk bedrijf.

Heeft uw bedrijf bestaansrecht?

Om tot de ontwikkeling van een missie & visie te komen is het van belang te weten waar deze begrippen voor staan. In de omschrijving van de missie van een bedrijf of instelling wordt beschreven waaraan de organisatie zijn bestaansrecht ontleent. Wat is de core business, wat zijn de onderscheidende kwaliteiten en wat is de toegevoegde waarde binnen de markt waarop de onderneming zich gaat richten? Met andere woorden, in een missie liggen de grondbeginselen van een succesvolle en duurzame onderneming verankerd.

Waar wilt u heen en hoe doet u dat?

Als u in een missie de legitimiteit van uw onderneming hebt vastgelegd, is stap twee het uitwerken van een duidelijke visie. Hoe denkt u de doelstellingen van uw bedrijf voor de korte, middellange en lange termijn te bereiken? Waar staat uw bedrijf voor, wat wilt u zijn en uitstralen, hoe ziet de koers eruit en hoe zorgt u ervoor dat er niet van die koers wordt afgeweken? Allemaal zaken waarmee u alleen met een heldere visie uzelf en ook de mensen om u heen (medewerkers, leveranciers en klanten) houvast geeft.

Hoe pakt u dat aan?

Een accountant houdt zich van oudsher primair bezig met de financiële gang van zaken binnen een onderneming. Tijden veranderen en mijn rol als accountant verandert mee. Vandaar dat ik me door de jaren heen steeds meer ben gaan verdiepen in wat er nodig is voor een degelijk fundament om tot een florerende onderneming te komen. Het belang van een missie & visie in combinatie met een gedegen businessplan is essentieel. Pas als u goed op een rijtje hebt wie u bent, wat u doet, hoe u dat doet, waarom u dat doet, met wie u dat doet, op wie u u richt en wat u daarmee wilt bereiken, ligt er een solide basis om succesvol, duurzaam en sociaal-maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Kan ik u daarbij helpen?

Hoe zit dat eigenlijk bij uw bedrijf? Hebt u al een missie, visie en businessplan of wordt het tijd om dat eens tegen het licht te houden? Mocht u daarbij wat hulp kunnen gebruiken schroom dan niet om mij in te schakelen. Het is immers mijn missie om expertise zo breed mogelijk in te zetten en kennis te delen met anderen.  Toon visie en doe er uw voordeel mee!

Lees alle blogs van Drs. C.W.L.M. (Eric) van Meel AA

» Wat verandert er in een bedrijf dat groeit?
» Verscherpt toezicht op werken met zzp’ers
» Lijfrente is toch loonstamrecht; deel koopsom niet aftrekbaar
» Verzoek tijdig om teruggaaf buitenlandse btw
» Eigenrisicodrager ZW: geef einde verzuimbegeleiding door

« Terug naar blogs

© 2019 Van Meel & Jonkers | Privacybeleid - Cookieverklaring
Van Meel en Jonkers

Van Meel en Jonkers