Power BI geeft real-time inzicht in alle essentiële bedrijfsgegevens

Als ondernemer of bestuurder van een organisatie wil je graag continu inzicht hebben in de meest relevante bedrijfsgegevens, zoals inkoop, verkoop, voorraad, personeelskosten, debiteuren-/crediteurenbeheer, banksaldo’s etc. Power BI is een ideaal Business Intelligence instrument om dergelijke gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen en te bundelen in een rapportage. In dit artikel leg ik graag uit hoe wij Power BI bij Van Meel & Jonkers accountants en adviseurs integreren in een online dashboard waarmee onze klanten altijd en overal real-time inzicht hebben in de meest elementaire bedrijfsgegevens.

Samenvoegen en stroomlijnen van alle bedrijfsinformatie

Binnen de meeste bedrijven en instellingen lopen er tal van bedrijfsprocessen kriskras door elkaar heen. Daarbij komt dat de verschillende bedrijfscomponenten ook nog eens afzonderlijk van elkaar – dus via aparte systemen en programma’s – worden uitgevoerd en geadministreerd. Dit zorgt voor gefragmenteerde bedrijfsinformatie die zich op verschillende plaatsen bevindt. Om een compleet beeld te krijgen van het reilen en zeilen in een organisatie dient al die afzonderlijke informatie steeds weer vanuit diverse bronnen bij elkaar gezocht te worden. Dat zorgt voor veel administratieve rompslomp en kost onnodig veel tijd en dus geld. Bij Van Meel & Jonkers laten wij je graag zien hoe dat met gebruik van Power BI veel sneller, efficiënter en betrouwbaarder geregeld kan worden.

Wereldwijd inzicht in je actuele bedrijfsgegevens

Power BI is dus een indrukwekkend intuïtief door Microsoft ontwikkeld hulpmiddel waarmee je data uit alle mogelijke gegevensbronnen kunt analyseren en visualiseren. Als accountant kijken wij graag mee naar welke softwarepakketten worden gebruikt en welke data voor jou als ondernemer altijd en overal real-time inzichtelijk moeten zijn. Al deze informatie koppelen wij vervolgens aan een speciaal voor jouw onderneming vormgegeven, overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk online dashboard. Overal ter wereld waar internet is zie je zo in één oogopslag op je mobiel, tablet, laptop of pc hoe de vlag er op de zaak bij hangt.

Betrouwbare onderbouwing voor het nemen van beslissingen

Met Power BI houd je dus altijd en overal grip op je bedrijfsvoering. Via rapporten en analyses die je kunt raadplegen via het online dashboard heb je bijvoorbeeld een goede onderbouwing voor het nemen van zakelijke beslissingen. Denk bijvoorbeeld aan het doen van investeringen of het aannemen van extra personeel. Vanuit Power BI kan bepaalde data heel simpel worden gedeeld met anderen en ook dat is natuurlijk bijzonder handig. Dat kunnen collega’s in je eigen organisatie zijn, maar ook belanghebbenden buiten de organisatie. Denk aan klanten, leveranciers of stakeholders, zoals je accountant, de bank of de belastingdienst.

Minder licentiekosten en passende cloudoplossing

Aan de hierboven genoemde voordelen van Power BI kunnen we er nog een aantal toevoegen. Zo heb je geen dure licentiekosten meer aan bijvoorbeeld andere bedrijfssystemen, zoals financiële- en ERP-systemen. En dat is natuurlijk mooi meegenomen. Ben je nog niet volledig naar de cloud overgestapt? Geen probleem! Power BI biedt ook in dat opzicht lokale en hybride oplossingen. Samenvattend komt het erop neer dat Power BI zo is ontwikkeld dat het naadloos samenwerkt met alle overige Microsoft-producten, zoals SharePoint. Bovendien werkt Power BI samen met meer dan 50 populaire zakelijke apps en databases.

Creëer je eigen online dashboard, Van Meel & Jonkers helpt je daarbij!

Van Meel en Jonkers helpt je graag bij het optimaal benutten van alle interessante mogelijkheden van Power BI en met het inrichten van een eigen online dashboard voor jouw onderneming. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Tom van Meel
Senior assistent accountant

Andere blogs van Power BI geeft real-time inzicht in alle essentiële bedrijfsgegevens