Nieuw werkgeversportaal is grote stap vooruit

Bij Van Meel & Jonkers lopen we graag voorop als het gaat om optimalisering van de dienstverlening voor onze klanten. Het steeds verder digitaliseren van de administratieve processen is daar een mooi voorbeeld van. Op dat vlak maken wij deze zomer opnieuw een grote stap. Met de introductie van ons werkgeversportaal, ontwikkeld door Unit4, krijgen onze klanten direct toegang tot alle salarisgegevens van hun medewerkers. Uiteraard ga ik er samen met mijn collega’s voor zorgen dat iedere gebruiker van het werkgeversportaal precies weet wat de mogelijkheden zijn, hoe je in kunt loggen en wie binnen het bedrijf welke toegangsrechten krijgt. Hiermee maken wij voor het MKB, maar ook voor ons accountantskantoor, weer een grote efficiëntieslag.

Ondersteuning bij implementatie werkgeversportaal

Je bent er als werkgever en werknemer door de jaren heen zo vertrouwd mee geraakt dat het misschien even wennen wordt. Maandelijks leveren wij de loongerelateerde overzichten aan waaronder de salarisstroken. In de huidige situatie worden de salarisstroken vervolgens door de werkgever aan de medewerkers uitgedeeld of per post toegestuurd. Datzelfde gebeurde tot nu toe met de jaaropgave. Met de lancering van het Van Meel & Jonkers werkgeversportaal komt daar een einde aan. Je hebt als werkgever of loonadministrateur altijd en overal direct en volledig inzicht in de salarisdossiers van alle medewerkers, de kosten per werknemer en de totale loonkosten per maand of jaar. Via een persoonlijke login kan ook iedere medewerker zijn eigen salarisstroken en jaaropgave inzien, downloaden en uitprinten. Handig is ook dat de historie zorgvuldig wordt gearchiveerd waardoor de salarisgegevens en jaaropgaven van voorgaande jaren beschikbaar zijn. Vrijwel alle functionaliteiten zijn door Unit4 geautomatiseerd, maar vanuit onze expertise en persoonlijke betrokkenheid bij onze klanten kijken wij natuurlijk altijd mee of het portaal up-to-date is en of er op de juiste manier gebruik van wordt gemaakt.

Beveiligde omgeving met gewaarborgde privacy

Uiteraard is er bij de ontwikkeling van het werkgeversportaal heel veel aandacht besteed aan de beveiliging van de digitale werkomgeving en alle gegevens die via die online omgeving geraadpleegd kunnen worden. Aansluitend op de in 2018 ingevoerde en aangescherpte AVG-wetgeving is ook de waarborging van de privacy 100% gegarandeerd. Alle gebruikers kunnen via een persoonlijke login alleen bij die informatie die voor hem of haar persoonlijk bestemd is. Al onze klanten worden bij de lancering van het werkgeversportaal zorgvuldig geïnformeerd over alle ins en outs en zijn er vragen dan zijn wij natuurlijk altijd beschikbaar om die zorgvuldig te beantwoorden.

Andere blogs van E.A.A. (Esther) Merkx