Automatische bankkoppeling met je boekhoudpakket!

Het handmatig invoeren van af- en bijschrijvingen van de zakelijke bankrekening in het boekhoudpakket is anno 2019 echt niet meer nodig. Door de digitalisering is het mogelijk om de zakelijke bankrekening te koppelen met het boekhoudpakket. Bij een koppeling tussen de bankrekening en het boekhoudpakket worden dagelijks de mutaties die plaatsvinden op de desbetreffende bankrekening, verstuurd naar het boekhoudpakket. Van Meel & Jonkers zet de voordelen van een automatische bankkoppeling voor je op een rijtje.

Op dit moment zijn er 4 banken die een boekhoudkoppeling aanbieden, te weten ING, Rabobank (alleen professional pakket), ABN AMRO en KNAB. De koppeling is, met uitzondering van KNAB, gratis en kan eenvoudig worden gerealiseerd. Door in te loggen, realiseer je de koppeling in enkele stappen eenvoudig zelf. Uiteraard assisteren wij je daar graag bij. Zodra de koppeling tot stand is gebracht hoef je, mits alles werkt, nooit meer bankafschriften in PDF of ‘MT940-bestand’ aan te leveren. Wij willen benadrukken dat wij als accountant géén toegang hebben tot jouw bank.

De boekhouding up-to-date

Je boekhouding is altijd up-to-date. Door het feit dat dagelijks de bankmutaties worden verstuurd naar het boekhoudpakket kunnen wij dagelijks jouw administratie bijwerken. Naast het feit dat dit je als ondernemer meer informatie geeft om beter te onderhandelen en te anticiperen op de toekomst, kunnen wij je ook beter adviseren op het financiële vlak.

Inzicht

Je hebt geen omkijken meer naar je bankmutaties en hebt altijd een up-to-date overzicht in openstaande facturen en geboekte uitgaven.

Tijdsbesparing

Een bankkoppeling maakt het boekhouden makkelijker, want zodra er boekingsinstructies zijn aangemaakt, worden bankregels binnen het afschrift automatisch toegewezen aan de juiste posten. Het afschrift hoeft alleen nog maar gecontroleerd te worden en vervolgens direct ingeboekt in de financiële administratie.

Meer overzicht

Natuurlijk kan je ook goede overzichten maken als je al je betalingen handmatig ordent. Maar als dat al automatisch gaat, heb je meer tijd over voor het grote plaatje. Elke dag krijg je de laatste gegevens in je boekhouding.

Wij helpen je graag!

Kortom, heb je nog geen automatische bankkoppeling, maar wil je wel altijd up-to-date zijn en meer tijd hebben om te ondernemen? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag om deze handige koppelingen tot stand te brengen!

Andere blogs van T. (Tom) van Meel