Je accountant wordt businesscoach

Ja, je leest het goed. Ik krijg als accountant een nieuwe baan. Gekheid natuurlijk, want ik ben en blijf gewoon die oude vertrouwde accountant, waar als ondernemer kan je altijd terecht voor financiële, administratieve en fiscale vraagstukken. Maar de rol van mij en mijn collega’s gaat wel veranderen. Als businesscoach gaan wij jou vanuit Van Meel & Jonkers op een nog breder vlak ondersteunen, adviseren en begeleiden bij het optimaliseren van de bedrijfseconomische processen. Ik word dus een soort personal coach voor ondernemers.

Ondernemen is topsport

De transitie binnen de accountancy komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. De afgelopen jaren zijn de kerntaken van een accountant stapje voor stapje verlegd. Dat heeft deels te maken met de verregaande automatisering en digitalisering van administratieve bedrijfsprocessen. De verwerking en het analyseren van financiële en fiscale bedrijfsgegevens is daardoor een stuk eenvoudiger en vooral veel minder tijdrovend geworden. Daardoor krijg ik mijn handen vrij om mij op een breder vlak te kunnen verdiepen in het reilen en zeilen binnen de bedrijven en instellingen waar wij voor werken. Voortvloeiend uit het bekende gezegde ‘dat ondernemen topsport is’ is het eigenlijk niet meer dan logisch dat deze groep topsporters door een ervaren coach begeleid worden. Als accountant vervulde ik die rol natuurlijk al voor een deel. Maar als businesscoach kan ik een verdiepingsslag maken.

Analyseren, adviseren en optimaliseren

In essentie ben ik ook als businesscoach gericht op de financiële en administratieve processen. Hoe presteert een onderneming en hoe zouden we die prestatie nog verder kunnen verbeteren? Die vraag staat steeds centraal. Waar kunnen efficiëntieslagen gemaakt worden, welke besparingen of omzetverhoging leveren bepaalde veranderingen op? Als coach sta ik langs de lijn, maar altijd dichtbij de ondernemer om te analyseren en adviseren. Samen werken aan een topfitte organisatie en een nóg beter resultaat, daar draait het om.

Wordt het geen tijd om te wisselen?

Net als bij topsport zie je soms ook als ondernemer dat je team niet optimaal rendeert. Je krijgt er alleen niet precies de vinger achter waar het beter zou kunnen en hoe je dat dan het beste aan kunt pakken. Op zo’n moment is het in topsporttermen tijd om te wisselen. Ik houd me als businesscoach graag aanbevolen om naast jou op de bank plaats te nemen om in dit geval bij te dragen aan nieuw zakelijk succes!

Als je hier meer over wilt weten, dan maak ik graag een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Andere blogs van Drs. C.W.L.M. (Eric) van Meel AA

Verbeter je ondernemen

Drs. C.W.L.M. (Eric) van Meel AA
10 september 2019
Lees blog

Je accountant wordt businesscoach

Drs. C.W.L.M. (Eric) van Meel AA
18 december 2018
Lees blog